Dry needling

Dry needling kan een aanvullend en effectief resultaat geven bij een behandeling. Restspanning in de spieren kan worden verminderd waardoor de signalen in het centrale zenuwstelsel nog beter kunnen communiceren.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een droge naald. Er worden dus geen vloeistoffen en dus geen injecties gebruikt! De acupunctuurnaalden worden in zones van een spier met een te hoge spierspanning gezet.

Dry needling moet niet worden vergeleken met acupunctuur omdat met acupunctuur de energie- en meridiaanbanen worden behandeld. Een aanvullende behandeling met dry needling richt zich op bewegingsklachten door een spierverkramping.

Al tijdens de gehele behandeling worden de zones met stresspunten (trigger points) in kaart gebracht. Pas als de oorzaak van het probleem boven water komt kan er na de algemene behandeling, bestaande uit diverse technieken, ter aanvulling een naald geplaatst worden.

Wat betreft de geest van het paard hebben massages een stimulerend of kalmerend effect. Ook kan men voor het rijden of voor een wedstrijd gericht bepaalde spiergroepen stimuleren of na een training of een zwaar toernooi zwaar belaste spieren losmaken en ontspannen.
In het ideale geval behoort een gerichte massage tot een optimale voorbereiding en nabehandeling van een wedstrijd.


[vcfe_page_plugin width="300" height="600" show_facepile="" adapt_container_width="" url="url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPaardenosteopaatJeroenDuenk%2F%3Ffref%3Dts||target:%20_blank" show_posts="true"]