Succesvolle bijscholing voor NHI studenten

Het uitschuiven van de halswervels.
april 2, 2017
Het lichaam vergeet niets
september 2, 2018

Succesvolle bijscholing voor NHI studenten

Gisteren heb ik in Hoogeveen, voor de NHI massage opleiding van Johan van Sommeren, weer een intensieve  bijscholing kunnen geven.

Net als vorig jaar in Utrecht, was dit weer een bijzonder leuke groep, welke gretig waren om nieuwe technieken te leren. Ook was er een student van een andere opleiding, die nog méér kennis en nog méér technieken wilde leren via de NHI opleiding.  Daar waar men soms denkt dat massage stopt, kun je met bijzonder zachte technieken juist nog veel meer bereiken. ook dit is een vorm van massage. Ditmaal waren niet de spieren het belangrijkste onderdeel wat je eigenlijk zou verwachten met massage. Maar technieken die  het centraal zenuwstelsel ertoe te zetten om de ademhaling te ontspannen. Iets wat niet alleen mensen moeilijk vinden maar zeker paarden. Soms kan het echt lastig zijn om een borstbeen de vrijheid te geven om adem te halen. Als men deze vervolgens de vrijheid heeft kunnen geven, via bijzonder zachte technieken. Kan een paard al veel makkelijker een schoftlift maken, krijgt meer ruimte in het CTO, en krijgt meer ruimte in zijn schoudervrijheid.

Al met al weer een geslaagde dag.

Comments are closed.