Massage

Met de massage is er een dynamische wisselwerking tussen Jeroen en het paard. “Door een eenvoudige massage kan ik al een vertrouwenspersoon worden voor het paard. Dit door mijn zuivere intentie om het welzijn van het paard te bevorderen en door gebruik te maken van mijn kennis over en ervaring met paarden. Als het vertrouwen er is, is het halve werk al gedaan. De andere helft ligt in het vermogen van het paard om energetische gewaarwording in zijn lichaam te voelen en het vermogen om met mij te communiceren door middel van lichaamstaal.”.

“Het is erg belangrijk voor mij om mezelf op het paard af te stemmen en om mij door hem of haar te laten leiden tijdens de behandeling. Door mijn volle aandacht op het paard te richten en al mijn zintuigen te gebruiken om de behoefte van het paard te kunnen begrijpen, zal ik tijdens de behandeling proberen het paard te geven wat het op dat moment nodig heeft.”

Massage is een vorm van manuele therapie. Het is bedoeld als mechanische beïnvloeding van huid, bindweefsel en spieren door rek-, trek- en drukprikkels. Het effect van de massage breidt zich van de behandelde plek op het lichaam uit over het hele lichaam, inclusief de geest.

Massages verbeteren de doorbloeding en stimuleren de stofwisseling. Afbraakproducten van de stofwisseling worden beter afgevoerd, het lymfevocht wordt gestimuleerd, verklevingen van het bindweefsel worden losgemaakt, verkrampte spieren worden ontspannen, slappe spieren worden gestimuleerd.

Wat betreft de geest van het paard hebben massages een stimulerend of kalmerend effect. Ook kan men voor het rijden of voor een wedstrijd gericht bepaalde spiergroepen stimuleren of na een training of een zwaar toernooi zwaar belaste spieren losmaken en ontspannen.
In het ideale geval behoort een gerichte massage tot een optimale voorbereiding en nabehandeling van een wedstrijd.


[vcfe_page_plugin width="300" height="600" show_facepile="" adapt_container_width="" url="url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPaardenosteopaatJeroenDuenk%2F%3Ffref%3Dts||target:%20_blank" show_posts="true"]