Wat vertelt de tong

Lichaamstaal en signalen
december 21, 2016
Het uitschuiven van de halswervels.
april 2, 2017

Wat vertelt de tong

Het gehele lichaam zit met elkaar verbonden, vandaar dat er reacties te zien zijn aan de andere kant van het lichaam dan waar ik aan het behandelen ben. De tong is een belangrijk onderdeel van het gehele lichaam omdat deze indirect verbonden is met het kaakgewricht….misschien wel het belangrijkste gewricht van het gehele paard.

Ook zit de tong via een spierverbinding verbonden met de beide schouders,  maar ook aan het borstbeen, daar waar de singel op ligt. Dus ook de ademhaling heeft een effect op de tong, en vice versa.

Ook heeft de tong dus via het borstbeen , welke onderdeel is van het CTO gebied veel invloed op zijn bewegingsapparaat, zelfs dus via meerdere compensaties, op zijn achterhand inclusief het SI gewricht. Vandaar dat blokkades in de wervelkolom net achter het zadel, ter hoogte van de laatste rib, vaak nog weer een oorsprongsplaats hebben in het CTO-gebied. Dit is dan vaak te zien via schuurplekken op de huid net achter het zadel.

Ook de gehele nek, de ligging van het zadel, schuift deze naar L of R of naar voren, singelproblemen. Kunnen allemaal een link hebben met de tong.

Vandaar dat een tong altijd iets verteld !

Comments are closed.